Harri Koponen Kaslinkin hallituksen puheenjohtajaksi

« TAKAISIN

29.09.2017

Harri Koponen Kaslinkin hallituksen puheenjohtajaksi

Kouvolalainen elintarvikealan perheyritys, pienestä kastiketehtaasta Suomen suurimmaksi yksityiseksi meijeriksi vajaassa 20 vuodessa kasvanut Kaslink muokkaa hallituksensa kokoonpanoa. Yhtiön hallitukseen valittiin keväällä uusina jäseninä kansainvälisen liiketoiminnan konkari Harri Koponen ja HK Scanin Suomen ja Baltian liiketoiminnasta vastaava Jyrki Karlsson. Lokakuun alussa perheyhtiön perustaja Raino Kukkonen siirtyy Kaslinkin hallituksen varapuheenjohtajaksi, kun Harri Koposesta tulee uusi puheenjohtaja.

Kaslink on kuluvan vuoden aikana tuonut markkinoille yhtiölle historiallisen monta uutta elintarvikealan innovaatiota. Yhtiön tuorein ja merkittävin innovaatio muuttaa kotimaisen kauran maidon kaltaiseksi raaka-aineeksi, tarjoten kuluttajille terveellisen ja aidon kotimaisen kasviperäisen vaihtoehdon maidolle. Koska kasviperäisten tuotteiden kysyntä on merkittävässä kasvussa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin, vahvistaa Kaslink johtoaan erityisesti kansainvälistymiskokemustaan ja kuluttajaymmärrystään kartuttamalla.

”Harri Koposella on vankkaa kokemusta kansainvälistymisestä ja hänen kontaktiverkostonsa ovat paitsi toimivat, myös aidon globaalit. Hänen osaamisensa ja visionsa yhdistettynä Jyrki Karlssonin ajankohtaiseen kokemukseen elintarvikealan kuluttajaliiketoiminnasta tuovat meille ainutlaatuista lisäarvoa kunnianhimoisten kansainvälistymissuunnitelmiemme toteuttamiseen”, kertoo perheyhtiö Kaslinkin osakas ja toimitusjohtaja Tuomas Kukkonen ja jatkaa: ”Kaslinkin vuonna 2001 perustanut isämme Raino jää hallituksen varapuheenjohtajana meidän veljesten, sekä hallituksen uusien jäsenten tueksi.”

Kaslink valmistautuu voimakkaaseen kansainvälistymiseen. Yhtiö vie Kouvolassa valmistamiaan ruoanlaittotuotteita, juomia ja välipaloja jo yli 15 maahan Euroopassa. Yhtiön päämarkkina-alueita Suomen lisäksi ovat Belgia, Hollanti, Espanja, Iso-Britannia ja Ruotsi. Yhtiöllä on oma toimisto jo Hollannissa ja seuraavien avausten suhteen suunnitelmat ovat pitkällä.

”Suomesta viedään edelleen todella vähän jalostettuja elintarvikkeita maailmalle. Haluamme olla tekemässä tähän muutosta, sillä Kouvolasta löytyy maailmanluokan osaamista paitsi maidon, myös kasvipohjaisten elintarvikkeiden jalostamiseen. Euroopan markkinoiden lisäksi meillä on seuraavaksi tähtäimessä Lähi-itä ja Aasia, joissa kasvipohjaisten elintarvikkeiden kysyntä on luonnostaan suurempaa. Olen erittäin innoissani päästessäni mukaan Kaslinkin kelkkaan tässä vaiheessa kasvuyhtiön kehitystä”, kertoo Kaslinkin tuore hallituksen puheenjohtaja Harri Koponen.

Lisätiedot

Juha-Petteri Kukkonen
Markkinointi-, ja viestintäjohtaja, Kaslink
+358 40 770 2319
petteri.kukkonen@kaslink.fi

Harri Koponen

Nortal Oy:n toimitusjohtaja Harri Koponen on toiminut yli 25 vuoden ajan kansainvälisten yritysten myynti-, markkinointi-, tuotanto- ja johtotehtävissä erikoistuen tietoliikenne- ja tietoteknologia-alaan sekä tietoturvaan tietoverkoissa. Hän on toiminut muun muassa TeliaSoneran, Rovion ja kuwaitilaisen teleoperaattorin Wataniyan johtotehtävissä. Kaslink on Koposen ensimmäinen hallituspaikka elintarvikealan yhtiössä.

Jyrki Karlsson

HKScanin Suomen ja Baltian liiketoiminnoista vastaava johtaja Jyrki Karlsson, DI, (48), omaa pitkän työkokemuksen kansainvälisestä kulutustavaraliiketoiminnasta. Hän on toiminut Unilever Suomen ja Norjan Foodsolutions-liiketoimintojen toimitusjohtajana sekä Unilever Baltian toimitusjohtajana. Karlsson on myös toiminut Ruokakeskon tuoretuotteiden hankinnasta vastaavana johtajana ja Ruokakeskoon kuuluvan Kespro Oy:n hankinnasta ja tilaus-toimitusketjusta vastaavana johtajana.

 

« TAKAISIN