HKScanin Suomen toimintojen vetäjä Kaslinkin operatiiviseksi johtajaksi

« TAKAISIN

Kuvassa: Jyrki Karlsson (vas.) ja Tuomas Kukkonen
23.01.2018

HKScanin Suomen toimintojen vetäjä Kaslinkin operatiiviseksi johtajaksi

Kouvolalainen elintarvikealan perheyritys, pienestä kastiketehtaasta Suomen suurimmaksi yksityiseksi meijeriksi vajaassa 20 vuodessa kasvanut Kaslink on siirtynyt viime aikoina voimakkaasti kasvaviin kasvipohjaisiin kauratuotteisiin. Yritys on vahvistanut viimeisen vuoden aikana operatiivista johtoaan vahvasti oman kasvustrategiansa ja kansainvälistymisensä tueksi. Uusin korkean profiilin rekrytointi on HKScanin Suomen liiketoiminnoista vastanneen Jyrki Karlssonin palkkaaminen operatiiviseksi johtajaksi.

Kaslink toi viime vuoden aikana markkinoille yhtiölle historiallisen monta uutta elintarvikealan innovaatiota. Kukkosen veljesten johtama ja omistama hyvän arjen raaka-aineisiin erikoistunut yritys on nykyisin yksi suurimmista kotimaisista jokapäiväisten ruoanlaittotuotteiden, juomien ja välipalojen valmistajista. Perheyritys on investoinut viimeisen kymmenen vuoden aikana yli 50 miljoonaa euroa Kouvolan tuotantolaitokseensa. Näin se pystyy varmistamaan niin perinteisen maidon, kuin myös uusiin kulutustottumuksiin vastaavien kasvipohjaisten kauratuotteiden korkealaatuisen tuotannon.

”Tarvitsemme uusia avainhenkilöitä tukemaan kansainvälistä kasvuamme. Maailmalla on todella kova kysyntä laadukkaille pohjoismaalaisille elintarvikkeille. Jyrkillä on pitkä kokemus elintarvikealan kansainvälisistä tehtävistä Unileverin ja HKScanin palveluksessa. Hän on juuri sopiva henkilö vauhdittamaan meidän kasvutarinaa”, kertoo Tuomas Kukkonen, toimitusjohtaja sekä yksi kolmesta omistajaveljeksestä.

”Olen seurannut Kaslinkin kehitystä viimeiset kymmenen vuotta, josta viimeisen reilut puoli vuotta yrityksen hallituksessa. Pakko myöntää, ettei Suomessa elintarvikealalla ole toista näin kiinnostavaa yritystä tällä hetkellä. Heillä vienti on ollut yrityksen DNA:ssa alusta asti, mikä on harvinaista kotimaiselle elintarvikealan yritykselle. Kokemuksellani uskon, että pystyn auttamaan Kukkosen veljeksiä rakentamaan ensimmäisen aidosti kansainvälisen elintarvikealan menestystarinan Suomeen”, kertoo Jyrki Karlsson.

Samalla Kaslink on rekrytoinut uudeksi talouspäälliköksi Anu Metson, joka on aikaisemmin työskennellyt taloushallinnon johtotehtävissä mm. Länsi-Autossa ja Accountorilla. Uudet henkilöt vahvistavat yrityksen johtoryhmää, jossa istuvat heidän lisäkseen toimitusjohtaja Tuomas Kukkonen, myyntijohtaja Matti Kukkonen, markkinointi-, ja viestintäjohtaja Juha-Petteri Kukkonen sekä henkilöstöpäällikkö Susanna Gunnar.

Lisätiedot
Juha-Petteri Kukkonen
Markkinointi- ja viestintäjohtaja
Kaslink Foods
+358 40 770 2319, petteri.kukkonen@kaslink.fi

Kaslink Foods

Kouvolasta kotoisin oleva perheyhtiö Kaslink on yksi Suomen nopeimmin 2000-luvulla kasvanut yritys ja yksi suurimmista kotimaisista jokapäiväisten ruoanlaittotuotteiden, juomien ja välipalojen valmistajista. Kolmen Kukkosen veljeksen omistaman yrityksen liikevaihto vuonna 2017 oli 60 miljoonaa euroa ja se työllistää lähes 170 henkilöä Kouvolassa ja Helsingissä. Yrityksen on vuonna 2001 perustanut nykyomistajien Tuomas, Juha-Petteri ja Matti Kukkosen isä Raino Kukkonen ja sen valmistamia elintarvikkeita myydään jo yli 15 maassa Euroopassa.

Jyrki Karlsson

HKScanin Suomen ja Baltian liiketoiminnoista vastaava johtaja Jyrki Karlsson, DI, (48), omaa pitkän työkokemuksen kansainvälisestä kulutustavaraliiketoiminnasta. Hän on toiminut Unilever Suomen ja Norjan Food Solutions-liiketoimintojen toimitusjohtajana sekä Unilever Baltian toimitusjohtajana. Karlsson on myös toiminut Ruokakeskon tuoretuotteiden hankinnasta vastaavana johtajana ja Ruokakeskoon kuuluvan Kespro Oy:n hankinnasta ja tilaus-toimitusketjusta vastaavana johtajana.

 

« TAKAISIN