Kaslink uudisti Suomen kansallisjuoman

« TAKAISIN

08.05.2017

Kaslink uudisti Suomen kansallisjuoman

Kouvolalainen elintarvikealan perheyritys, pienestä kastiketehtaasta Suomen kolmanneksi suurimmaksi meijeriksi vajaassa 20 vuodessa kasvanut Kaslink kehittää jatkuvasti uusia tuotteita. Yhtiön tuorein innovaatio muuttaa kotimaisen kauran maidon kaltaiseksi raaka-aineeksi ja tarjoaa maailman johtavalle maitokansalle terveellisen ja aidon kotimaisen kasviperäisen vaihtoehdon. Kaslink Aito-tuoteperheen ensimmäiset tuotteet, kaura-mustikkajuoma ja kaurasta tehty ruokakermaa vastaava ruoanlaittotuote löytyvät kaikkien hyvin varusteltujen ruokakauppojen tuoremaitohyllyistä tästä viikosta alkaen.

Kukkosen veljesten johtama ja omistama hyvän arjen raaka-aineisiin erikoistunut Kaslink on nykyisin yksi suurimmista kotimaisista jokapäiväisten ruoanlaittotuotteiden, juomien ja välipalojen valmistajista. Perheyritys on investoinut viimeisen kymmenen vuoden aikana yli 50 miljoonaa euroa Kouvolan tuotantolaitokseensa. Näin se pystyy varmistamaan niin perinteisen maidon, kuin myös uusia kulutustottumuksia vastaamaan kehittämiensä elintarvikeinnovaatioiden luotettavan jalostamisen ja tuotannon.

"On kenties yllättävää, mutta maidonkulutus on ollut Suomessa hitaasti laskeva trendi jo 80-luvulta alkaen ja nyt sen lasku on kiihtynyt. Kuluvan vuoden ensimmäisenä kvartaalina maidonkulutus tippui 5,8 %, mikä selkeästi tukee päätöstämme laajentaa tuotantoamme myös täysin kasvipohjaisiin tuotteisiin. Niiden kysyntä kasvoi Euroopassa viime vuonna yli 40 %", taustoittaa Kaslinkin toimitusjohtaja Tuomas Kukkonen ja jatkaa: ”Aloitimme kauran prosessikehityksen kaksi vuotta sitten nollasta ja koska kukaan muu ei käsitellyt kauraa haluamaamme tapaan, tuli meidän myös itse miettiä, miten sen tuotanto onnistuisi. Investoimme viime vuonna täysin ainutlaatuiseen tuotantolinjaan ja pääsemme jo nyt nauttimaan Suomen ensimmäisistä tuoreista kaurajuomista, jotka löytyvät pian ruokakauppojen maitohyllyistä perinteisten maitojen viereltä.”

Ihmeviljaksi kutsuttu kaura on globaalisti erittäin arvostettu vilja, jonka päivittäinen käyttö edistää veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina tai jopa alentaa veren kolesterolia, mikä vähentää sydän- ja verisuonitautien riskiä, tasapainottaa ruoansulatusta ja parantaa veren sokeri- ja rasva-arvoja. Se on lisäksi merkittävä kuidun lähde.

”Suomalaiset juovat ja käyttävät ruuanlaittoonsa edelleen valtavia määriä maitoa ja sillä on merkittävä osuus suomalaisessa ruokakulttuurissa ja myös omassa tuotannossamme. Kuluttajat kuitenkin etsivät yhä hanakammin kasvipohjaisia vaihtoehtoja kulutukseensa. Olen ylpeä siitä, että saamme tässä mittakaavassa tarjota ensimmäisen raikkaan, helppokäyttöisen ja tuoreen kotimaisen vaihtoehdon maidolle”, kertoo Tuomas Kukkonen ja jatkaa: "Elintarvikkeiden kotimaisuus on suomalaisille tärkeää ja Kaslink Aito -tuoteperheessä siihen yhdistyy myös meille merkittävä kestävän kehityksen ideologia: nyt ensimmäisenä esiteltävässä mustikan makuisessa kaurajuomassamme käytetyt marjat ovat kotimaisia luonnonmarjoja, ympäristöystävällisiä kartonkipakkauksiamme valmistetaan Stora Enson Imatran tehtaalta ja omien brändiemme tuotanto Kouvolan ruokatehtaallamme tapahtuu Gasumin kotimaisen biokaasun voimin", jatkaa Kukkonen.

Kaura moottorina maailmalle

Kaslinkin vie Kouvolassa valmistamiaan ruoanlaittotuotteita, juomia ja välipaloja jo yli 15 maahan Euroopassa. Uusien Kaslink Aito -kauratuotteiden esittely on Kukkosen mukaan alkanut myös Kaslinkin vientimarkkinoilla, joilla niiden vastaanotto on ollut enemmän kuin suopeaa:

"Kaslink Aito -kauratuoteperheemme tulee kasvamaan vuoden loppuun mennessä ainakin 15 tuotetta kattavaksi, eli meillä on tarkoitus laajentaa sarja kaikkiin tärkeimpiin maitohyllyn tuotteisiin ja tarjota kuluttajille aito ja luotettava kasvipohjainen vaihtoehto".

Ensimmäiset Kaslink Aito -tuotteet

Kaslink Aito Kauraruoka

Ainekset: kaurapohja (vesi, kaura 9 %), rypsiöljy, stabilointi- ja emulgointiaineseos (E1442, E412, E472E), muunnettu tärkkelys (E1450), stabilointiaine (E331). Säilytys: Jääkaapissa +4 - +8°C. Avattuna jääkaapissa noin 5 vrk. Maidoton. Iskukuumennettu. Alkuperämaa Suomi. Suositeltu vähittäismyyntihintataso 250ml: 0,99eur

Kaslink Aito Kaurajuoma Mustikka

Ainekset: kaurapohja (vesi, kaura 7 %), mustikkatiiviste 3 %, sokeri, rypsiöljy, Stabilointiaine (pektiini), Riboflaviini (B2), foolihappo, D2-vitamiini, B12-vitamiini. Säilytys: Avaamattomana huoneenlämmössä. Avattuna jääkaapissa noin 5 vrk. Maidoton. Iskukuumennettu. Alkuperämaa Suomi. Suositeltu vähittäismyyntihintataso 250ml: 0,99eur

 

« TAKAISIN